Říkanky


Kvůli štěndům máme v obýváku 28°C, Fandovi jsem řekla, že je to příprava na léto. Nahoře spí v nevytápěném pokoji hezky v overalku, pod peřinou a termodekou a když jde dolů, převlékáme ho na bodýčko s krátkým rukávem a sem tam ponožky. Myslím si, že Fanda na to nemá moc pozitivní názor. Chtěl to uhrát na naháčka, ale díky rýmě to neprošlo. Ale to by nebyl Fanda, aby se to nepokoušel při různých příležitostech připomínat. Ach jo, je to fakt bulík.

Teď mám novou zábavu. Nechávat ho, aby si vzal do obou tlapek kancelářskou spinku. Když se mu zdá moc vysoko, čapne si bodýčko a snaží se tvářit, že je to ona. Když ji konečně čapne obouruč, nasadí xicht jako člověk, který si objedná mega Burgera a najednou neví, jak ho strčit do tlamky. Skřítě to neodradí a většinou to nakonec vymyslí… poté, co uzná, že cpát to do pusy přes nos fakt fungovat nebude.

Mamka se taky rozhodla, že mi bude trénovat mozek. Vždycky se naučí nějakou říkanku a 1-2 sloky zapomene s tím, že přibližně ví, co tam bylo za slova. Takže mi je řekne a já se to pokouším z toho vymyslet něco, co se rýmu. Je to docela psina…

Včera:
Jede, jede vlak,
Rychle jako drak.
Jede, jede do daleka
…. A něco s tím, že že tam budou děti a voda. Něco s čekáním…. Čekat tam bude voda…

Já jsem za to ráda, protože mě tím naučila spousta říkanek, protože jak se to snaží naučit, tak si to hodně opakuje, takže se to učím, i když třeba ani vůbec nechci. Fanda je z toho nadšenej. Zatím vede „Vařila myšička kašičku…“ Ondra říkal, že ta naše verze je něco jako upravená pohádka od Grimmů, že on zná realističtější. Že se v té jeho všichni rozhodně nenají (ale dohromady ji nedal)… V mojí taky ne!

Vařila myšička kašičku,
Na zeleném rendlíčku,
Tomu dala, tomu víc, tomu málo, tomu nic.
Ten skákal, ten plakal a ten nejmenší frrr do komůrky a tam se napapal.

Vidíte? 4. ostrouhal a obečel to. Možná bych se pak měla podívat, jestli tam mamka zase něco nevynechala...
Jestli znáte nějaké vtipné říkanky, sem s nimi! :-P

Včera se k nám od rodičů vrátila Chillinka. Mamka nám teď hodně pomáhala, chodila 2x denně s kočárkem. Fanda ho miluje, stačí ho do něj položit a má výtuh. Nechápu to. No a k tomu si brala Chillas. Chilli ale přes noc spala u sestry, která si u rodičů vyzvedává svého xjezevčíka a u toho nesměla Chillinka vůbec chybět. Když ji Bhadra ucítila, začala štěkat tónem, za který by se nemohl stydět ani Tom Waits. Chilli se v tu chvíli chtěla vpít do podlahy, začala se klepat a nebylo jí vůbec do smíchu. Na Bhadru se těšila a dost utřela. Ondra udělal vrátka mezi obývákem a kuchyní, což je kompromis, který obě holčičky snáší docela dobře. Chilli má stejně huňatý kožich, takže ji pravidelně nacházíme, jak vegetí v koupelně. Ovšem, jakmile je někdo z nás v kuchyni, je s námi.

Piraňky sosají jako o život. Nejmenší Abby přikládáme, kdykoliv jdeme kolem, aby to dohnala. Jinak o nejtlustšího bulíka závodí Ágnes s Athosem. Athos prvenství ztratil, ale zdá se, že se s tím nehodlá smířit. Vždycky se od někud přičervíkuje a přisosne se. Běloby zase vynikají v různých choreografiích, jako by se snažili chlastání dodat styl a symetrii popř. trošku avantgardy.







Komentáře

Oblíbené příspěvky